Kategóriák

Hírlevél

Termékajánló

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Házhozszállítás

Blog
2018.01.29 14:09

Vezeték nélküli töltés!

Tegye kényelmesebbé napjait!

Vezeték nélküli töltés a Hocoval, az itt található termékeinkkel a kényelem új dimenziójába léphet!

 

Mi is az a vezeték nélküli töltés?

A név egy kicsit megtévesztő, hiszen vezetékre azért nyilvánvalóan szükség van, csak most nem a telefonhoz, hanem a töltőállomáshoz csatlakoztatjuk azt, így a készüléket nem kell összedugnunk semmivel.

Ez a töltési módszer közel sem tartozik a leggyorsabbak közé, az egyszerű használat azonban kiemeli a többi lehetőség közül, hiszen míg a töltőre valószínűleg gyakran elfelejtjük feldugni a telefont, vagy csak nincs kedvünk ezzel foglalkozni, addig egy, az asztalunkon lévő töltőállomáson tartani a telefont egyáltalán nem megerőltető.

 

Hogyan működik?

Bár rengeteg érdekes technikai részletet lehetne előszedni, akik ezekkel tisztában vannak, azoknak valószínűleg nem is kell elmagyarázni a módszer működését, így most szorítkozzunk az alapokra, hogy a cikk hátralévő részének megértéséhez ne kelljen villamosmérnöki diploma.

 

 

Ezek az eszközök elektromágneses teret használnak az akkumulátor töltéséhez, amely két oldalról valósul meg. A töltőállomás egy vagy több tekercs segítségével elektromágneses teret generál, amelyet a készülékben lévő tekercs úgy alakít át, hogy azzal tölteni lehessen az akkumulátort. A folyamat pontos leírása persze ennél jóval összetettebb, de a jelenséget a transzformátorral egy időben dokumentálták. A módszert régóta használják olyan helyeket, ahol el kell szigetelni a töltéshez használt csatlakozókat (fogkefe vagy borotva a víz miatt épp ilyen.)

 

Érdemes váltani?

Most, hogy már vannak működő és elterjedt szabványok (elsősorban a Qi), fontos látni, hogy a töltők és a telefonok teljesen kompatibilisek egymással, így mindegy, hogy egy utángyártott töltőállomást vagy egy nagy gyártó padját vesszük-e meg, az minden jövőbeli készülékünkkel kompatibilis lesz. Tegyük emellé a kényelmi faktort: ezt laikusként talán elképzelni sem lehet, mert amíg az embert nem veszi körbe 2-3 ilyen töltő, fogalma sincs, mennyire megváltoznak a napjai. Képzeljük el, hogy van egy az asztalunkon, egy az éjjeli szekrényen, és esetleg még egy a nappaliban is. Ez azt jelenti, hogy amikor nincs épp a kezünkben a telefon, gyakorlatilag folyamatosan töltőn van anélkül, hogy bármilyen extra folyamatra lennénk kényszerítve.

 

Persze meg kell vásárolni ezeket a töltőállomásokat, de ma már egyáltalán nem drágák, gyakorlatilag annyiba kerülnek, mint egy minőségi kábeles töltő.

A Hoco által forgalmazott vezeték nélküli töltőket ide kattintva találja.

 

Webáruház készítés